We krijgen soms de vraag van een potentiële student Energetische Therapie “ben ik wel ‘paranormaal’ genoeg”? Het antwoord is eenduidig ‘ja’.

Waarom is iemand geschikt voor de opleiding of een cursus in Energetische Therapie?

Punt één, het feit dat je vraagt, betekent dat je belangstelling er naar uit gaat. Dit zorgt ervoor dat je oog hebt voor je vaardigheden en ze wilt uitbreiden.

Punt twee, iedereen is ‘paranormaal’ net zoals iedereen kan piano spelen. Zet iemand voor een piano, laat hem/haar een toets in duwen en er komt geluid uit. Door oefening kom je verder. De een zal zich volledig erop toeleggen,  heeft een grote aanleg en wordt concertpianist. De ander legt zich er volledig op toe maar heeft minder aanleg en wordt een goede hobby-pianist. Een derde doet hier niets mee, heeft veel aanleg en kan ermee werken voor zichzelf en misschien voor anderen. De laatste doet hier niet mee en heeft weinig aanleg, toch kan ook deze persoon openstaan voor toevalligheden.

Het is dus aan jou hoeveel je je inzet, want oefening baart kunst. Afhankelijk van jouw achtergrond en aanleg zal het niveau lager of hoger zijn. Afhankelijk van jouw interesses zul je hiermee iets voor jezelf willen doen of als therapeut willen gaan werken. We leven op een planeet van vrije keuze.

Een andere vraag is of je daadwerkelijk therapeut wilt worden. Het is aan jou om dat te beslissen en daarvoor te leren. Het is aan ons of je therapeut kunt worden. Wij beoordelen je voortgang naar onze maatstaven en die van de beroepsverenigingen.

Dus voel je vrij om een cursus te volgen of om je voor de beroepsopleiding Energetische Therapie aan te melden.