Iedereen is misschien thuis, maar samen vind je een ritme voor de dag. Totdat de dag dichterbij komt waarop je wellicht nog even weggaat voor een vakantie … inpakken! Wat neem je mee: uiteraard de benodigde kleding en wellicht eten. Uitrusting voor activiteiten of voor kamperen. Maar natuurlijk gaan wij het ook hebben over de niet fysieke dingen, de emotionele bagage.

Wat doe jij met alle irritaties tijdens het inpakken? Laat je ze thuis voordat je weggaat of neem je ze mee? Of heb je ze meteen losgelaten?

Wat doe je met alle zorgen over familie en vrienden? Neem je ze mee in je rugzak?
Wat doe jij met alle zorgen en irritaties van je werk? Die zul je hopelijk gemakkelijker loslaten tijdens een vakantie.
Bekijk de rest ook eens van een afstand, zodat je wat perspectief krijgt.

Irritaties en zorgen kosten je heel veel energie, dus alles wat je maar enigszins nu of in de loop van de dagen kunt loslaten, helpt je om meer energie te krijgen en ook om rustiger en van een afstand naar een situatie te kunnen kijken.

Het zal je misschien niet altijd lukken om je meteen niet meer te ergeren aan iets, maar wellicht lukt het een uur later wel. Of, lukt het je nadat je een paar keer bewust hebt ademgehaald. Bedenk dat alles maar tijdelijk is: jouw gedachten, irritaties en zorgen, maar ook de vakantie en het leven. Dus, geniet vooral van de mooie dingen. Leer zo snel mogelijk van de dingen die je een spiegel voorhouden, zodat je nog meer kunt genieten.