Ik heb geen tijdKen je dat? Ik heb geen tijd! Ik heb geen tijd? Je wilt van alles maar je weet niet waar je beginnen moet. Er zitten eenvoudigweg niet voldoende uren in een dag. Het werk, de kinderen, het huishouden, sporten, vriendinnen en je partner, alles en iedereen vraagt jouw tijd en aandacht.

Prioriteiten stellen is ook niet zo simpel, immers alles is even belangrijk. En natuurlijk ben je dat beetje “me-time” in dit lijstje vergeten. Dus waar haal je in vredesnaam de tijd vandaan om alles wat je wilt doen te doen en dan ook nog zo dat je tevreden kunt terugkijken op het resultaat van jouw noeste arbeid. Als je wilt weten hoe je dat doet lees dan verder…

Je hoort misschien wel eens van die adviezen ‘neem even tijd voor jezelf’, ‘haal even adem en voel’, maar ja, dat wil je wel, maar je komt er steeds niet aan toe. De dag is voorbij voordat je het weet. Wij gaan je de komende tijd 5 tips geven, waardoor jij je beter gaat voelen en waardoor het beter gaat lukken om meer tijd voor jezelf te nemen en toch alle dingen op je lijstje te doen en naar tevredenheid te doen.

Het eerste dat je mag gaan doen, is stoppen jezelf te verwijten dat het je niet gelukt is!

De reden hiervoor is dat met elke verwijt je jezelf bevestigt dat je het niet kunt, waardoor je je steeds slechter gaat voelen. Je creëert als het ware je eigen werkelijkheid, de werkelijkheid waarin het niet lukt! Dat willen we niet.

In plaats daarvan zeg je dat het je morgen wel gaat lukken.

Is het wel gelukt dan geef jij jezelf een bemoedigend schouderklopje. Dat verankert het goede gevoel. En geloof maar dat alleen het bemoedigend toespreken van jezelf als schouderklopje op termijn al wonderen gaat doen.

Probeer maar eens een week of twee en voel wat dit voor jou doet.