Copyright Brigitte van Lent

De zomer komt eraan en dat betekent meestal mooi weer en nadenken over vakantie. Je gunt iedereen een goede tijd dus denk je goed na over wat je gaat doen of waar je naartoe gaat: De kinderen willen water en warm weer, misschien wel strand, of inmiddels liever een disco. De partner wil rust, misschien wat natuur of bezichtigingen. En jij, wat wil jij? Houd je daar ook rekening mee? Of denk jij “als iedereen maar gelukkig is, dan ben ik het ook”?

Het kan natuurlijk zijn dat alle wensen naar dezelfde vakantiebesteding leiden (thuis of elders), maar vaak is dat niet zo en wordt het een compromis.

(Hoog)gevoelige mensen houden vaak heel veel rekening met de wensen van anderen. Dat is op zich helemaal niet slecht, zolang als je je eigen wensen ook maar voelt en meeneemt. Weet jij eigenlijk wel wat je zelf prettig vindt? Nee? Hoe kom je daar dan achter? ….

Door te voelen en te luisteren naar wat je hart je ingeeft. En hoe doe je dat dan?

Copyright Brigitte van Lent
Copyright Brigitte van Lent

Door stil te gaan zitten, je bewust te worden van je ademhaling en na een paar ademhalingen jezelf rustig de vraag te stellen wat jij wilt. Het eerste gevoel of antwoord dat dan bij je binnenkomt vóórdat je gaat denken (!) is de reactie van jouw ziel. De uitdaging zit hem punt 1 in het gaan zitten voor jezelf 😉 en punt 2 in het horen van het antwoord op je vraag voordat je gaat denken. Het antwoord van je gids kan soms ook in de vorm van een tekst, liedje of droom komen, dus let daar op de dagen na je vraagstelling.

Als de vakantie een compromis is of wordt, dan kun je jezelf helpen door jezelf regelmatig af te vragen wat jij die dag zou willen doen binnen de mogelijkheden van dat moment. Of je je ingevingen en wensen kenbaar maakt, is natuurlijk aan jou.

Veel plezier met de voorbereidingen!