STAP budget

Helaas bestaat STAP binnenkort niet meer. Binnen twee jaar nadat de Nederlandse regering het STAP budget bedacht en opzette, wordt het alweer gestopt.

Het STAP budget dat sinds januari 2022 actief is, heeft vele haken en ogen. De student denkt wellicht de studie gedeeltelijk daarmee gesubsidieerd te krijgen, maar dat is zeker niet gegarandeerd. Daarnaast is er nogal wat werk voor de opleider mee gemoeid.

Elke 2 of 3 maanden wordt er geld vanuit de overheid in dit STAP fonds gestort. Als je een cursus of opleiding doet bij opleidingsinstituten die geregistreerd staan, kun je maximaal 1000 euro terugvragen. Dit betekent in de praktijk op dit moment dat je de eerste paar uur ingelogd moet zijn om een kans te maken, daarna is het budget op voor de komende maanden.

Terreel kan de mogelijkheid op een STAP budget in de loop van dit jaar via de SNRO aanbieden, zodra dit in de systemen van de UWV verwerkt is.

Een andere manier om een gedeelte van je geld terug te krijgen, is via de Kamer van Koophandel. Aangezien Terreel opleidt tot het beroep van Energetisch Therapeut, wil je je tijdens of na de opleiding registreren bij de Kamer van Koophandel. Zodra je dat gedaan hebt (of daar al geregistreerd bent), kun je de investeringen van de afgelopen twee jaar opvoeren. Dus ook je opleiding.