Wil je ook slimmer worden? Doe het dan eens anders vandaag. Onderzoek heeft uitgevonden dat als je altijd alles op eenzelfde manier doet, er grote paden in je hersenen ontstaan, een soort snelwegen, waardoor de signalen pijlsnel door je hersenen gaan. Wil je slimmer of creatiever worden, dan kun je nieuwe wegen aanleggen door alles anders te doen.

Bekende ideeën zijn natuurlijk poets je tanden eens met je andere hand. Dat is redelijk onhandig, vooral in het begin, maar alles went.Zodra je hersenen een nieuw pad hebben aangelegd en dat wordt weer breder door het veelvuldig doen, wordt ook dat weer simpeler.

Je kunt ook denken aan andere dingen, bijvoorbeeld droog na je douche of bad je rug eens eerst af i.p.v. je buik, of je linkerarm eerder dan de rechter. Of bij het aankleden, doe eerst de andere arm eens in je trui of t-shirt, of eerst een ander been in je broek. Tip: zorg voor een stabiele ondergrond.

Je kunt ook in de winkel andersom lopen als normaal, of nou ja, je snapt het wel. Ben lekker creatief in je alles-anders ideeën en deel ze.

Zelfs Einstein wist dit al: Als je altijd alles hetzelfde doet, krijg je ook altijd dezelfde uitkomst.

Natuurlijk geldt dit voor simpele zaken zoals hierboven, maar dit geldt ook voor al het andere in je leven. Als jij alleen naar je werk gaat om geld te verdienen, hoe kan dan je werk leuker worden? Of als jij denkt dat je hard moet werken voor je geld, hoe kan het dan ooit gemakkelijk binnenstromen? Als jij vindt dat het leven zwaar is, hoe kan het dan lichter worden? Kortom: denk anders en verwacht andere resultaten. Veel plezier.