Terwijl het nieuws al weken over het corona virus gaat en wij bij Terreel natuurlijk ook de nodige maatregelen genomen hebben, bekijken wij het geheel tevens vanuit de holistische kant. Natuurlijk moet je de nodige fysieke voorzorgsmaatregelen nemen zoals handen wassen, met verkoudheid liever thuisblijven en dergelijke, want anders loopt je fysieke lichaam risico. Maar, hoe zit dat nu?

Waarom krijgt de een dit virus wel en de ander niet?
Simpel, zal je zeggen, dat ligt eraan of je een virus tegenkomt in je omgeving of niet. Nou, zo simpel is het toch niet helemaal. Want waarom beslis jij ergens niet naartoe te gaan omdat het toch niet goed voelt, en ga je wel ergens anders naartoe omdat het goed voelt en waar misschien meer mensen komen? Waarom krijgt de ene persoon uiteindelijk wel corona en de andere niet? Het lijkt willekeur, of toch niet?

De mensen die deze nieuwsbrief ontvangen, denken zeer waarschijnlijk net als wij holistisch. Er zit dus meer tussen hemel en aarde dan een ‘simpel’ virusje oplopen omdat je pech hebt. Holistisch denken betekent dat er een wisselwerking is tussen wat jij denkt, voelt en doet en de reactie van de buitenwereld daarop. Heel simpel uitgelegd: als je bang bent dat je corona krijgt, is het risico om het aan te trekken door je angst veel hoger. Nee, het is nog steeds niet gegarandeerd omdat het misschien je zielspad niet is, maar je kunt het wel aantrekken terwijl het wellicht niet de bedoeling was. Dus angst is een zeer slechte raadgever.

Angst is een slechte raadgever
Je ziet in de wereld dat mensen zijn gaan hamsteren en zelfs spullen uit ziekenhuizen ontvreemden om zich maar in hun angst te beschermen. Ieder volgt zijn of haar pad, maar toch mag je wel even met respect aan je medemens denken voordat je egoïstisch jezelf helpt en anderen door jouw actie niet geholpen kunnen worden in hun nood. Mensen in angst kunnen niet meer voelen wat goed voor ze is en reageren alleen vanuit angst. Voel jij angst? Haal dan even adem, en ga weer eens voelen bij jezelf in jouw lichaam, dan weet je wat jij nodig hebt. Is het rust, ruimte, liefde of mondkapjes?

Is het dan het zielspad van degenen die overlijden om hieraan dood te gaan? Ja, zeer waarschijnlijk wel. De reden hierachter is alleen aan de ziel van deze persoon bekend. Het kan zijn dat deze persoon lang genoeg op de aarde is geweest en klaar is met zijn lessen, maar het kan ook zijn om ons, de nabestaanden, bijvoorbeeld meer liefde te leren of om oude patronen en angsten los te laten.

Blijf in vertrouwen en verhoog je trilling
Wat er ook in de buitenwereld gebeurt, hoe jij in jouw binnenwereld ermee omgaat, beïnvloedt elkaar. Ja, ook jij (!) kunt je buitenwereld beïnvloeden door de dingen anders waar te nemen. Ben je bang, dan ziet de wereld er een stuk minder leuk uit en voelt minder fijn, dan als je in vertrouwen zit dat het juiste naar je toe komt. Is het een uitdaging om het zo te bekijken en in dit vertrouwen te zitten? Ja soms wel, maar geniet van je uitdaging. Zodra je in je vertrouwen zit, zit je ook meer in liefde en kun je dit weer met de wereld delen, waardoor de wereld steeds mooier wordt.

En dan nog de vraag, wat heeft dit virus voor zin? Waarom is dit in de wereld? En wat kan het voor jou doen? Of heb jij een pauze nodig?
Hopelijk worden we door de moeilijkheden in de wereld allemaal wat liefdevoller en houden meer rekening met elkaar en met de aarde. Misschien komt er ruimte voor een ander ruilmiddelsysteem, want economisch doet dit ook veel. De toekomst zal het ons vertellen.
Tot die tijd: Hou van jezelf, wees verstandig en hou je trilling hoog.