Wanneer:
27 januari 2021 @ 09:30 – 16:30
2021-01-27T09:30:00+01:00
2021-01-27T16:30:00+01:00
Waar:
Terreel
Kosten:
€98,=
Contact:
Brigitte van Lent
06 440 223 85

Voeding, de diepere werking op ons lichaam en bewustzijn

 

Wat is eigenlijk de diepere werking van bijvoorbeeld de eiwitten, vetten, koolhydraten en zouten die zich in onze voeding bevinden op ons lichaam en op ons bewustzijn? En wat levert het ons op als we bijvoorbeeld melk, koffie, thee of alcohol nuttigen of aardappelen eten? Het gaat in deze bijscholing/cursus over de werking van de bouwstoffen in onze voeding, maar ook om de relatie die onze stofwisseling bijvoorbeeld heeft met ons willen en ons handelen (i.t.t. ons denken en ons voelen). Vanuit deze diepere kijk is het ook boeiend om te weten wat de invloed van bijvoorbeeld het eten van vlees heeft op ons lichaam en bewustzijn. Daarnaast wordt tijdens deze bijscholing/cursus ingegaan op klachtenbeelden en ziekten die een relatie hebben met voeding, zoals overgewicht of obesitas, het metabool syndroom, diabetes en eetstoornissen.

De onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • de diepere werking van bepaalde voeding/voedingsstoffen
  • de voor- en nadelen van een vegetarisch menu
  • de oorzaken en gevolgen van obesitas, het metabool syndroom, diabetes mellitus, boulimia en anorexia nervosa
  • de mogelijke behandelingen en de mogelijkheden van psychotherapie bij voedings- en eetproblematiek.

Data

Let op: Deze bijscholingsdag wordt gegeven op 2 woensdagavonden (27 januari en 3 februari) of op vrijdag 9 april overdag. 

De docent is Mariëtte van de Meulengraaf.

Mariëtte is psychologe, reflexzonetherapeute en antroposofisch gespreks-psychotherapeute. Zij is tevens werkzaam als docente psychologie en psychopathologie bij Terreel, Academie voor Holistische geneeskunde in Eindhoven.